Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στο Μουσείο Μπενάκη (3)

Εντυπώσεις μου από το Μουσείο Μπενάκη -1η έκθεση




Στο Μουσείο Μπενάκη, στην έκθεση του Δ. Πικιώνη, εντυπωσιάστηκα από το ταλέντο και τα εκπληκτικά του έργα. Τα περισσότερα από αυτά ήταν σχέδια του ίδιου για σπίτια, κτίρια και πλακόστρωτα. Πιο πολύ όμως, με εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν υπήρχε πίνακας ή σχέδιο του χωρίς δέντρα, χλόη και γενικά πράσινο. Είδαμε και ένα βίντεο, που έδειχνε σημαντικές στιγμές από τη ζωή του Πικιώνη. Αυτή η έκθεση ήταν υπέροχη, μου άρεσε πάρα πολύ, έμαθα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και χάρηκα πολύ που έμαθα για τη ζωή ενός τόσο σπουδαίου καλλιτέχνη.

Εντυπώσεις μου από το Μουσείο Μπενάκη -2η έκθεση


Η δεύτερη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, είχε θέμα κάποια έργα ψυχασθενών, πριν από την "ευθανασία" τους. Όλα αυτά τα έργα ήταν εκπληκτικά και δεν είχαν όλα το ίδιο θέμα. Κάποια φυσικά είχαν ως θέμα το θάνατο, άλλα όμως είχαν εντελώς διαφορετικά θέματα. Αυτά τα έργα, αν και τα περισσότερα δεν καταλάβαινα ακριβώς τι απεικόνιζαν, τα θεωρώ πολύ σημαντικά, γιατί δείχνουν τα συναισθήματα αυτών των ανθρώπων, τις σκέψεις τους, καθώς και το μεγάλο ταλέντο και την αγάπη τους για την τέχνη, που οι περισσότεροι από μας σίγουρα δε θα φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαν.


Ιωάννα Γαλιώτου
__________________________________


Έκθεση του Πικιώνη



Στην έκθεση με τον Πικιώνη ένιωσα πολύ ωραία αν και ο φωτισμός μου κούραζε τα μάτια. Τα έργα του Πικιώνη περιελάμβαναν όλα στοιχεία από τη φύση. Με εντυπωσίασε ότι βασικό του συστατικό ήταν το ξύλο το οποίο περιελαμβανόταν σε όλα τα αρχιτεκτονικά του έργα. Ακόμα με εντυπωσίασαν τα πλακόστρωτά του καθώς όλα μου έβγαζαν ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Είδα πολλά αρχιτεκτονικά σχέδια γνωστών οικιών και μ' άρεσαν όλα πάρα πολύ.

2η έκθεση: Ευθανασία


Στην έκθεση αυτή είδα έργα ψυχασθενών. Ήταν υπέροχη και μέσα από τα έργα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν τρομερά συναισθήματα. Τα πιο πολλά έργα απεικόνιζαν λουλούδια καθώς και σκηνές από τη φύση. Επίσης, υπήρχαν πολλά έργα που απεικόνιζαν γερμανικά νομίματα και κόμικς. Ήταν πολύ ωραία έκθεση.

Παρασκευή-Ιωάννα Γαληνού


__________________________________



-Η ξενάγηση στο Μουσείο Μπενάκη ήταν πολύ καλή. Πρώτα πήγαμε στην έκθεση του κ.Πικιώνη και μετά πήγαμε στην έκθεση ευθανασία.
-Στην αρχή πήγαμε στην έκθεση του κ.Πικιώνη. Ήταν πολύ ωραία γιατί βλέπαμε τέλειες εικόνες που ήταν πολύ δύσκολο να τις ζωγραφίσεις. Βλέπαμε εικόνες που ήταν ζωγραφισμένες με χώμα με λάδι λές και ζωγραφίζεις με μολύβι ή με μπογιά. Στην έκθεση υπήρχε και ένα δωμάτιο που βλέπαμε μια ταινία για τη ζωή του κ. Πικιώνη. Από ότι κατάλαβα από τις ζωγραφιές του ο κ.Πικιώνης ασχολιότανε πολύ με τη φύση. Μετά πήγαμε στην έκθεση "ευθανασία" που δεν κατάλαβα πολλά πράγματα, έβλεπα εικόνες ξανά με τη φύση αλλά και εικόνες με ανθρώπους.
-Ήταν πολύ καλά και αξίζει τον κόπο να πας.

Αλέξανδρος Καναβός
__________________________________

Φραντς Καρλ Μπίλερ «Ο εαυτός»

Στο μουσείο που πήγαμε εκδρομή μου άρεσαν οι πίνακες ζωγραφικής που τους είχαν ζωγραφίσει άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Ακόμα μου άρεσαν τα αριστουργήματα και μου άρεσε όταν πήγαμε και είδαμε το βίντεο. Αυτό που δε μου άρεσε ήταν ότι δεν είχε καρέκλες να καθίσουμε και ήταν πολύ μεγάλο. Πιστεύω πως η έμπνευση του Πικιώνη έχει προέλθει από την Φύση γι΄αυτό και έχει πολλά έργα από τη φύση, αυτό μας αποδεικνύει ότι αγαπούσε τη φύση.

Λαγός Θανάσης

__________________________________

Η ξενάγηση στο μουσείο Μπενάκη ήταν πολύ ωραία και η έκθεση Πικιώνη ήταν ωραία, μου άρεσε πολύ η έκθεση.

ΑΘΑΝ
(Αθανασούλιας)

__________________________________


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου