Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Εντυπώσεις από την επίσκεψή μας στο Μουσείο Μπενάκη (2)

Gertrud Bertha Fleck, λουλούδια 

Στο μουσείο Μπενάκη υπήρχαν πολλές ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Στην πρώτη αίθουσα (έκθεση) που είδαμε ήταν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και οι ζωγραφιές του Δημήτριου Πικιώνη.
Στη δεύτερη αίθουσα (έκθεση) που είδαμε ήταν ζωγραφιές ανθρώπων με ψυχολογικά προβλήματα.
Εμένα μεγάλη εντύπωση μου έκανε πως οι περισσότερες ζωγραφιές ήταν χαρούμενες δηλαδή λουλούδια κ.α.
Αντιθέτως υπήρχαν και άλλες με τον Σατανά.

Εγώ θα ξαναήθελα να πάω σε αυτό το μουσείο.

Μάριος Καβελάρης

Alois Dallmayr: Η μάγισσα Νταλμάυρ με τις φιλενάδες της

___________________________________


Στο Μουσείο Μπενάκη είδαμε 2 εκθέσεις. Των ψυχασθενών και του Πικιώνη. Στο Μπενάκη είδαμε κάποια εκπληκτικά σχέδια από διάφορους ψυχασθενείς. Επίσης σε ένα μικρό δωμάτιο στον χώρο της έκθεσης έπαιζε ένα ενημερωτικό βίντεο και εκεί είχε συγκεντρωθεί και άλλος κόσμος και παρακολουθούσε. Επίσης η έκθεση ήταν πολύ μεγάλη και γι' αυτό διαβάζαμε πολλά ταμπελάκια για να καταλάβουμε τα έργα αυτών των ανθρώπων. Μέσα στο χώρο της έκθεσης υπήρχαν κάποια καθίσματα τα οποία χωρούσαν 4-5 άτομα και στα οποία καθόσουν για να ξεκουραστείς κ.α.
Στην έκθεση του Πικιώνη είδαμε κάποια έργα που είχε φτιάξει όπως πλακόστρωτα, πίνακες κ.α. Αυτά τα έργα ήταν πάρα πολύ ωραία.
Από τις 2 εκθέσεις μου άρεσε πιο πολύ των ψυχασθενών γιατί παρόλο που ήταν σε αυτή την κατάσταση δημιούργησαν κάποια πάρα πολύ ωραία έργα.

Γιώτα Βασιλείου

___________________________________



-Στην πρώτη αίθουσα (έκθεση) είδαμε κάποια πανέμορφα έργα του Δημήτρη Πικιώνη. Τα έργα του ήταν πολύ έξυπνα φτιαγμένα και συνδύαζε πολύ έξυπνα τη φύση και την τεχνολογία της εποχής.
-Στη δεύτερη αίθουσα (έκθεση) παρακολουθήσαμε έργα κάποιων ψυχασθενών, οι οποίοι είχαν φτιάξει τέλειες δημιουργίες. Κάποιοι είχαν δημιουργήσει γαλήνια έργα με θέμα τη φύση, κάποιοι άλλοι ερωτικά έργα και κάποιοι άλλοι έργα με θέμα το Σατανά.
Ξέρω πάντως ότι ήταν μια πολύ ωραία έκθεση με πανέμορφα έργα.

Φώτης Αλεβίζος
___________________________________


Στο Μουσείο Μπενάκη επισκεφθήκαμε την έκθεση του κ.Πικιώνη... Η έκθεση ήταν πάρα πολύ ωραία και ήταν αυτό που περίμενα. Είχε πάρα πολλά πράγματα να δούμε, αλλά υπήρχε μια μικρή ατέλεια, κατά τη γνώμη μου. Είχε πάρα πολλούς τοίχους και έπρεπε να πηγαίνεις "ζικ-ζακ". Όλα τα υπόλοιπα ήταν μια χαρά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα ψηφιδωτά (πλακόστρωτα) στην Ακρόπολη. Επίσης, θα ήθελα να έχει περισσότερες μακέτες, γιατί είχε μόνο 2 από 2 σχολεία.


Η έκθεση των ψυχασθενών ήταν η καλύτερη που έχω επισκεφθεί. Είχε πολύ ωραία χρώματα, γεμάτα ζωντάνια. Τα έργα ήταν καταπληκτικά! Αν δεν ήξερες, δηλαδή, ότι ήταν ψυχασθενών, νόμιζες ότι ήταν κάποιου μεγάλου ζωγράφου. Τα καλύτερά μου ήταν 3. Το πρώτο ήταν μια μουντζούρα που μέσα είχε σχηματίσει ένα πρόσωπο. Το δεύτερο ήταν το πρόσωπο ενός ανθρώπου που του έλειπε ο εγκέφαλος και το τρίτο ένα βάζο με λουλούδια.

Αγγελική Γαλιώτου

___________________________________



Η έκθεση του Πικιώνη ήταν πολύ ωραία, είχε ωραίους πίνακες ζωγραφικής, είχε βίντεο.
Μετά βγήκαμε έξω, στο κέντρο του κτιρίου είχε κάτι γλυπτά που μοιάζανε σα ζώα: το ένα έμοιαζε σα φυτό-δράκος, το άλλο σα σκουλίκι με ανοιγμένη την κοιλιά του, άλλα σα λουλούδια. Μετά πήγαμε επάνω σε μια όμορφη έκθεση που είχε πανέμορφους πίνακες από ψυχασθενείς και η αίθουσα ήταν πράσινη. Στους τοίχους είχε ταινίες που έλεγαν τα ονόματα των πινάκων.

Ηλιόπουλος Βασίλης

___________________________________




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου